29. 5. 2014

Mód stavby: ikonky, plány, terény, flóra a mnoho dalšího z traileru

V prvním traileru o módu stavby nám vývojáři ukázali, jak snadno postavit dům. Zde vám přináším detailní snímky z tohoto videa a maličkostí, kterých jste si možná nevšimli.


Nejprve se podíváme na samotnou "nabídku" módu stavby. Vypadá vlastně skoro stejně jako v TS3. Jen změnila barvu, něco ubylo a něco přibylo. Jako vždy zůstává střecha a její vzhled, krby, zdi, dveře, okna, tapety, základy, ploty, branky, zábradlí, schody, sloupy, podlahy, flóra a terénní úpravy. Nově zde jsou římsy a nastavitelná výška zdí a základů. Pokud se dobře podíváte, pod oknem uvidíte něco, co vypadá jako květináč. A co by mohla být ta podivná hranatá věc vpravo dole, co vypadá jako fontána?

Na dalších dvou obrázcích jsou sloupy a římsy. Myslím, že nabídka sloupů je docela široká. Škoda, že těch říms není víc, ale třeba budou bohatě stačit. Pokud bude pokračovat zvyšování nabídky pomocí dodatků, bude jich až moc.


Tyto dva snímky zachycují barvy terénů. Je skvělé, že je jich už teď mnohem více, než v TS3. A že vypadají dobře. Také zde nemůže chybět klasický kulatý nebo hranatý nástroj na jejich nanášení.


Základy domu. Někteří hráči je nevyužívají vůbec, jiní se bez nich neobejdou. Zde je vidět 13 tapet, kterými je lze natřít. Lze vidět i posouvač pro zvolení výšky základů.

Tento architektonický kousek nevím, kam zařadit. Pravděpodobně jde o další typ ozdobné římsy.

Okna. Jejich výběr bude opravdu veliký (viz. posuvník). Výhodou také bude, že jedním kliknutím je rozmístíte po celém domě. Nově bude možné pohybovat s nimi libovolně po zdi.

Konečně nějaké ukázky flóry. Stromy i keře vypadají velice povedeně. Na můj vkus je jich málo, ale opět předpokládám, že s dodatky jich přibude minimálně dvojnásobek. Není ten keř ve tvaru žirafy roztomilý?


Na tomto snímku je vidět jako snadno lze stavět. Tyto dva řádky jsou evidentně jen malým dílkem celé nabídky. Snad na E3 bude odhaleno ještě více.

Tímto se dostávám k plánům. V nabídce je šest kategorií na výběr plus možnost zobrazit všechny. Na prvním obrázku je 8 plánků obývacích pokojů a na druhém obrázku je 5 plánků s koupelnami. A nakonec kuchyně. Zatím pouze 3 plánky, ale už teď je vidět, že stavba kuchyňského ostrůvku bude lehčí než v TS3. Zařízení plánků nábytkem vůbec nevypadá špatně.



A toto je už nabídka vybavení. Zde je výběr nábytku do kuchyně. Opravdu tam vidím digestoř?

Prozatím poslední obrázek. Těchto lišt jsem si všimla úplnou náhodou. Nacházejí se v horní části obrazovky. Nechybí zde klasické ikony "zpět" a "vpřed". I kladívko pro rychlé mazání zůstalo. Ale co ikonky v pravé krajní liště?

Svět TS4 se začíná otevírat. Už teď je fascinující a plný novinek, které v předešlých hrách nebyly. Ale co hra opravdu ukrývá odhalíme až si ji zahrajeme. A co ta tramvaj?










Prosím, nekopírujte práci mou ani ostatních.

3 komentáře:

  1. Díky za podrobný rozbor, já bych si to video musela pustit hodněkrát, abych tam pochytala tolik detailů :D

    OdpovědětVymazat